POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Последно: книжният пазар на „Славейков“ ще бъде ежедневен

Търговията с книги на площад „Славейков“ ще бъде ограничена до 15 щендера. Илюстрация: „Пазари Запад“ - Последно: книжният пазар на „Славейков“ ще бъде ежедневен

Търговията с книги на площад „Славейков“ ще бъде ограничена до 15 щендера. Илюстрация: „Пазари Запад“

Вариантът книжният пазар на „Славейков“ да е само в края на седмицата отпадна. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова търговията с книги ще се провежда от понеделник до неделя включително, съобщи пред „Площад Славейков“ Галина Бежанска от общинското дружество „Пазари Запад“. 

Проектът за реконструкция включва 15 постоянни щендера за книги на площада. От визуализацията, предоставена ни от Общината, става ясно, че изданията няма да бъдат излагани само на сергии, а ще бъдат съхранявани и на лавици в мини библиотеки, на чиито гърбове ще има изображения на класици на българската литература.

Докато трае реконструкцията, временният пазар на букинистите ще бъде пред хотел „Рила“. На 30 април е последният работен ден за търговците на книги на площад „Славейков“, след което започва ремонтът. Конкурсът за наем на 15-те нови щендера ще се проведе наесен, съобщиха от „Пазари Запад“.

Останалите детайли от новия вид на „Славейков“ са същите – старият фонтан, нови пейки, чешмичка, вело стоянки и вело гардероби.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg