Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Последно: Панаирът на книгата ще бъде в НДК

В момента достъпът до НДК е силно затруднен, до началото на Панаира ремонтът може би ще приключи. Снимка: Емил Георгиев - Последно: Панаирът на книгата ще бъде в НДК

В момента достъпът до НДК е силно затруднен, до началото на Панаира ремонтът може би ще приключи. Снимка: Емил Георгиев

Коледният панаир на книгата в крайна сметка ще се проведе в Националния дворец на културата – от 12 до 17 декември. По-малко от 10 дни след новината, че форумът да бъде преместен в „Интер Експо Център“, на заседание на Общо събрание организаторът Асоциация „Българска книга“ взе ново решение: Панаирът ще си остане в НДК.

Решението за преместването бе провокирано от новите условия, предложени от мениджмънта на НДК за повишаване на цените на наемите за Панаира. Скоро след това министърът на културата Боил Банов излезе с изявление, че се надява форумът да бъде на обичайното си място – НДК. Не е известно дали наемите са предоговорени за завръщането на Панаира в Двореца.

Ремонтът, който затрудни провеждането на Пролетния базар на книгата, вече би трябвало да бъде завършен. От 1 януари НДК ще бъде основен домакин на събитията от Българското председателство на Съвета на ЕС. То ще продължи до края на първата половина от 2018-а, т.е. със сигурност ще съвпадне по време и с Пролетния панаир, който традиционно се провежда в дните около 24 май.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90