Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Посоки“ по кината у нас през януари

Филмът на Стефан Командарев тръгва пред българска публика в началото на 2018-а

Таксиметровите шофьори са водещите персонажи във филма, а те поради естеството на професията си много често са най-достоверните свидетели на всекидневния живот, познават неговите нюанси, включително и от тъмната страна на реалността. - „Посоки“ по кината у нас през януари

Таксиметровите шофьори са водещите персонажи във филма, а те поради естеството на професията си много често са най-достоверните свидетели на всекидневния живот, познават неговите нюанси, включително и от тъмната страна на реалността.

„Посоки“ на Стефан Командарев вече има и премиерната си дата. Филмът, който бе представен в програмата „Особен поглед“ на фестивала в Кан по-рано тази година, тръгва по кината у нас на 26 януари 2018 г. Варненската публика обаче ще може да го види и по-рано – „Посоки“ ще бъде представен на 5 октомври във Фестивалния и конгресен център, в рамките на „Златна роза“ 2017.

„Посоки” е модерно построена съвременна драма, в която разказът е сглобен от шест различни случки в шест софийски таксита в рамките на 24 часа. През това денонощие зрителите виждат някои от реалните проблеми и абсурди на днешната българска действителност. Отделните сюжети са обединени от една смърт, която обаче ще даде шанс за нов живот.

Таксиметровите шофьори са водещите персонажи във филма, а те поради естеството на професията си много често са най-достоверните свидетели на всекидневния живот, познават неговите нюанси, включително и от тъмната страна на реалността. За някои от тях се налага да бъдат своеобразни психолози и терапевти, понякога дори спасители, докато други са агресивни в поведението си, а пък трети – жертви на житейските изненади. Всички те са част от истинския живот, както и техните разнообразни клиенти. А заедно изграждат една пъстра, достоверна, убедителна картина на днешното българско общество.

Вижте още: БЪЛГАРСКИ ПРОБИВ В КАН! НАЙ-СЕТНЕ

Съсценарист на Стефан Командарев е драматургът Симеон Венциславов. Оператор е вече наложилият се с няколко много успешни филма млад оператор Веселин Христов („Жажда”, „Пеещите обувки”). Няма композитор, защото на екрана няма оригинална музика, писана специално за филми, а звучат само мелодии от радиото в такситата.

Във филма участват Асен Блатечки, Васил Василев – Зуека, Юлиян Вергов, Васил Банов, Ирини Жамбонас, Стефан Денолюбов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и други.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах