Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Поставят от плочите пред „Седмочисленици“ и в градинката „Кристал“ (снимки)

Шарката меланж вече покрива една от алеите в градинката „Кристал“. Снимка: „Площад Славейков“ - Поставят от плочите пред „Седмочисленици“ и в градинката „Кристал“ (снимки)

Шарката меланж вече покрива една от алеите в градинката „Кристал“. Снимка: „Площад Славейков“

Естетиката от църквата „Св. Седмочисленици“ се пренася пред „Кристал“. В събота – ден след протеста срещу безобразията с ремонта в столичния център – плочите с шарката меланж бяха покрили една от алеите в емблематичната градинка. По думите на архитект Иво Пантелеев, автор на проекта за обновяване на централните улици и площади, чрез тези плочи двете градини ще си кореспондират. Но тъй като цветовите решения не си кореспондират с вкуса на повечето софиянци, ремонтите вече текат зад плътни заграждения.

И въпреки това мнозина софиянци надничаха през процепите между металните огради през уикенда, за да видят как върви ремонтът. Най-голямо любопитство, разбира се, предизвикаха плочите пред „Седмочисленици“ – но заради масовото недоволство там всичко, с изключение на малко пространство пред църквата, бе плътно заградено.

Високи метални огради пазят и градинката „Кристал“ – но в събота в ранния следобед екип на „Площад Славейков“ успя все пак да направи няколко кадъра. Минути по-късно вече бяхме пресрещнати от човек от охраната, който отбеляза, че снимаме, но не ни направи забележка, а информира, че сутринта обектът бил посетен от кмета Йорданка Фандъкова.

Снимка: „Площад Славейков“

Снимка: „Площад Славейков“

Снимка: „Площад Славейков“

Снимка: „Площад Славейков“

Снимка: „Площад Славейков“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах