Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Потапяне в Сервантес

Испанската трупа „Рон Лалá“ гостува в Театър „Азарян“ с представление за писателя

Спектакълът е фиеста от кратки откъси и адаптации на някои от най-известните произведения на Сервантес. - Потапяне в Сервантес

Спектакълът е фиеста от кратки откъси и адаптации на някои от най-известните произведения на Сервантес.

„Съжаляваме да ви информираме, че няма ваксина, която да ви накара да се чувствате удобно и готови за пътуването в света на Сервантес.“

Театрална трупа ни потапя дълбоко в творчеството на Мигел де Сервантес. „Рон Лалá“ сглобяват различни текстове на писателя и резултатът е „Сервантина“ – представлението гостува в Театър „Азарян“ в НДК на 4 юни.

Спектакълът е фиеста от кратки откъси и адаптации на някои от най-известните произведения на Сервантес, заедно с фрагменти от по-малко познати творби. „Сервантина“ е трибют към сблъсъка с блестящото, игриво, смешно и дълбоко човешко изкуство на автора на „Дон Кихот де ла Манча“.

Режисьор е Яйо Касерес, участват Иниго Ечевария, Даниел Ровалер, Мигел Магдалена, Хуан Каняс, Алваро Тато.

„Сервантина“ е трибют към сблъсъка с блестящото, игриво, смешно и дълбоко човешко изкуство на автора на „Дон Кихот де ла Манча“.

Трупата „Рон Лалá“ е основана в Мадрид през 1996 г. Първоначално представя музикални театрални творби във формата на кафе-театъра.

Екипът от актьори, музиканти, композитори и писатели създава характерния почерк на трупата, който се основава на няколко ключови елемента: впечатляваща музикална и светлинна среда, собствена драматургия, критичен и аналитичен театрален подход и устойчива връзка с класическия театър.

Гостуването на „Сервантина“ се осъществява в партньорство с Театър Азарян,  Посолството на Испания в България и Институт Сервантес-София.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90