Повод за гордост

Военният парад на Червения площад в Москва на 24 юни, отбелязващ 75-годишнината от края на Втората световна война. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Повод за гордост

Военният парад на Червения площад в Москва на 24 юни, отбелязващ 75-годишнината от края на Втората световна война. Снимка: ЕПА/БГНЕС

На Червения площад в Москва най-после се състоя отлаганият заради пандемията военен парад. Участвали над 15 000 войници, над двеста единици бойна техника, нови стратегически ядрени ракети, повече от 75 самолета – демонстрация на военна сила и мощ.

Добре би било на следващия такъв парад, покрай бойната техника, да бъде показана и битова – руски модел автоматична пералня, прахосмукачка, кухненски миксер, тостер… Тогава вече светът наистина ще бъде възхитен.


Източник: в. „Стършел“

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3