Познати герои в сериала „Властелинът на пръстените“

Приключиха снимките, премиерата се очаква тази година

Възможно е магьосникът Гандалф (Иън Маккелън) да е един от споменатите „познати герои“ в сериала „Властелинът на пръстените“. - Познати герои в сериала „Властелинът на пръстените“

Възможно е магьосникът Гандалф (Иън Маккелън) да е един от споменатите „познати герои“ в сериала „Властелинът на пръстените“.

„Властелинът на пръстените“, сериалът на „Амазон“, най-сетне започва да придобива форма, след като бе представен детайлен синопсис на предстоящата продукция. Потвърди се, че действието ще се развива „хиляди години“ преди събитията, които вече сме гледали в двете трилогии „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън. Оказаха се верни и предположенията на някои фенове, че въпреки времевета разлика, ще има и познати персонажи.

Ако календарът на продукцията не е претърпял сериозни промени заради Ковид-ограниченията, „Властелинът на пръстените“ е приключил снимки през декември миналата година и премиерата му се очаква по-късно през 2021 г.

Историята ще върне зрителите назад към Втората епоха от историята на Средната земя.

„Епичната драма се развива хиляди години преди събитията от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ на Толкин и ще върне зрителите обратно в епохата, когато се зараждат мощни сили, издигат се и рухват кралства, поставят се на изпитание неподозирани герои, надеждата се държи на най-тънката нишка, а най-великият злодей, който някога е излизал изпод ръката на Толкин, е заплашвал да покрие в тъма целия свят.

Началото започва във време на относителен мир. Сериалът проследява група герои – познати и неизвестни, които се изправят срещу дългоочакваното възраждане на злото в Средната земя. От тъмните дълбини на Самотната планина, през величествените гори на елфската столица Линдон, през зашеметяващото островно кралство Нуменор до най-далечните краища на картата, тези кралства и герои ще оставят своя завет, който ще продължи да живее дълго след като са си отишли.“

През ноември 2017 г. „Амазон“ купи телевизионните права на „Властелинът на пръстените“ за зашеметяващата сума от 250 млн. долара. От тогава сериалът е една от най-очакваните продукции в последните години.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах