Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Познати герои в сериала „Властелинът на пръстените“

Приключиха снимките, премиерата се очаква тази година

Възможно е магьосникът Гандалф (Иън Маккелън) да е един от споменатите „познати герои“ в сериала „Властелинът на пръстените“. - Познати герои в сериала „Властелинът на пръстените“

Възможно е магьосникът Гандалф (Иън Маккелън) да е един от споменатите „познати герои“ в сериала „Властелинът на пръстените“.

„Властелинът на пръстените“, сериалът на „Амазон“, най-сетне започва да придобива форма, след като бе представен детайлен синопсис на предстоящата продукция. Потвърди се, че действието ще се развива „хиляди години“ преди събитията, които вече сме гледали в двете трилогии „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън. Оказаха се верни и предположенията на някои фенове, че въпреки времевета разлика, ще има и познати персонажи.

Ако календарът на продукцията не е претърпял сериозни промени заради Ковид-ограниченията, „Властелинът на пръстените“ е приключил снимки през декември миналата година и премиерата му се очаква по-късно през 2021 г.

Историята ще върне зрителите назад към Втората епоха от историята на Средната земя.

„Епичната драма се развива хиляди години преди събитията от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ на Толкин и ще върне зрителите обратно в епохата, когато се зараждат мощни сили, издигат се и рухват кралства, поставят се на изпитание неподозирани герои, надеждата се държи на най-тънката нишка, а най-великият злодей, който някога е излизал изпод ръката на Толкин, е заплашвал да покрие в тъма целия свят.

Началото започва във време на относителен мир. Сериалът проследява група герои – познати и неизвестни, които се изправят срещу дългоочакваното възраждане на злото в Средната земя. От тъмните дълбини на Самотната планина, през величествените гори на елфската столица Линдон, през зашеметяващото островно кралство Нуменор до най-далечните краища на картата, тези кралства и герои ще оставят своя завет, който ще продължи да живее дълго след като са си отишли.“

През ноември 2017 г. „Амазон“ купи телевизионните права на „Властелинът на пръстените“ за зашеметяващата сума от 250 млн. долара. От тогава сериалът е една от най-очакваните продукции в последните години.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90