Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пране на чайка с къри

Птица падна в казан с „Пиле тика масала“, къпана е във ветеринарна клиника с течен сапун

Чайкат в премеждие с къри. Снимка: Клиниката Vale за помощ на диви животни в Тюксбъри - Пране на чайка с къри

Чайкат в премеждие с къри. Снимка: Клиниката Vale за помощ на диви животни в Тюксбъри

Чайка доби ярко оранжев цвят, след като падна в индийското ястие „Пиле тика масала“. Птицата се подхлъзнала, докато се опитвала да открадне от ястието от контейнер във фабриката за храна. Чайката е била спасена от работници в Уелс и занесена от доброволци в клиниката за помощ на диви животни Vale в района на Тюксбъри, Глостършър.

Персоналът на клиниката използвал течен сапун за почистване на птицата, с което успял да премахне оранжевият пигмент от перата й да възстанови белия й цвят, но не и пикантната миризма на къри – основна съставка в ястието.

„Тя страшно изненада всички нас – никога не сме виждали такова нещо – казва пред „Гардиън“ Луси Келс, ветернарна сестра в клиниката. – Беше паднала в казан с къри, оставен навън – от „Пиле тика масала“. Онова, което ни шокира, беше миризмата – чайката ухаеше възхитително, наистина много добре.“

След премеждието на птицата – според ветеринарите около двегодишна – била осигурена храна за кучета и котки и риба, за да заякне, тъй като изглеждала измършавяла. След това била транспортирана във волиера, където за около седмица да възстанови естественото омазняване на перата си, преди да бъде пусната на свобода.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН
Чайката след къпането.

Чайката след къпането

Клиниката за помощ на диви животни в Тюксбъри се грижи годишно за около 5 хил. животни.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах