Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Прас-прес“ – млад и все така невъзпитан

Вестникът празнува четвъртия си рожден ден с изложба

Част от кориците на „Прас-прес“, които ще бъдат изложени в галерия „София Прес“ - „Прас-прес“ – млад и все така невъзпитан

Част от кориците на „Прас-прес“, които ще бъдат изложени в галерия „София Прес“

Трийсет корици на „Прас-прес“ ще разкажат в изложба сатиричната история на последните четири години у нас. Озаглавена „Кориците на Прас-прес“, експозицията ще бъде открита на 25 февруари от 18 ч. в галерия-книжарница „София Прес“ на столичната ул. „Славянска“ 29.

Кориците са поставени в рамки, подписани са от своите автори съставители на вестника – Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов – и се предлагат за продажба. Събитието отбелязва четвъртата годишнина на изданието с 89-ия му брой, излязъл на 24 февруари 2021 г., все така „невъзпитан, млад и дързък“, казват карикатуристите.

„Липсват му първите седем, ще кажат ехидно кибиците. Така си е, ще кажем примирено ние. Не му липсва хъс и упоритост да ви убеждава четири години в несъстоятелността на политическия ни елит – казват авторите на „Прас-прес“. – Не му писна да ви дърпа до ръба на локвата, където е захвърлена демокрацията ни. Нито Главатаря, нито Дебелия, нито Ковид-а успяха да му запушат устата, с която ви призовава да отстоявате вашата и нашата свобода. И хич не се умори да ви поднася на тепсия всяко лицемерие, наглост и лъжа, дошли от който и да е по света и у нас.

Изложбата може да бъде разгледана в „София прес“ до 1 март. В галерията ще се предлага и най-новият брой на вестника с „културен акцент на няколко страници“ – негови герои са както редовните герои на „Прас-прес“, така и наследниците на Николай Хайтов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС