Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Прас-прес“: Не искаме Кошлуков вече да е герой на нашите карикатури

Писмото е адресирано до личности, които често се появяват на страниците на хумористичното издание

„Прас-прес“ „изпратиха“ Емил Кошлуков и Делян Пеевски с една „последна“ карикатура, неин автор е Чавдар Николов. - „Прас-прес“: Не искаме Кошлуков вече да е герой на нашите карикатури

„Прас-прес“ „изпратиха“ Емил Кошлуков и Делян Пеевски с една „последна“ карикатура, неин автор е Чавдар Николов.

Журналистите и карикатуристите от „Прас-прес” се присъединиха към лавината от открити писма за оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. В характерния си стил те заявиха, че не намират за уместно повече да изобразяват Кошлуков в карикатурите си и биха искали да освободят място за нови лица, навлизащи в българската политика. Писмото им е адресирано до хора, които често са герои на „Прас Прес”, до министъра на културата и до главните редактори на някои медии.

Ето и точният текст на писмото (без редакторска намеса):

Отворено писмо до господата

Емил Кошлуков,
Велислав Минеков,
Делян Пеевски,
Бойко Борисов,
Вежди Рашидов
Недялко Недялков,
Венелина Гочева,
Петьо Блъсков

Генерална оставка на генералния директор на БНТ!

Ние от „Прас-прес“ намираме за уместно, г-н Емил Кошлуков повече да не бъде герой на нашите карикатури. Имайки предвид нечистоплътната мисирска роля в управлението на Националната телевизия, знаковите прекъсвания на предаванията ѝ, неглижирането на изяви на значителна част от обществото, изразяващи несъгласие с режима на Борисов , „all inclusive” в обслужването на същия режим и не на последно място, нефотогеничния му среден пръст, настояваме за незабавната оставка на гореспоменатото лице. Само с оставка като ген.дир. на БНТ, „Кошлуков марш“ ще бъде изолиран от заемането на ценни квадратни сантиметри от сатиричния „Прас-прес“. Така ще осигурим повече пространство за нови лица, навлизащи в българската политика. Оставка и следващите да внимават в картинката!

Със смесени чувства:

Чавдар Николов
Христо Комарницки
Иво Балев
Алла и Чавдар Георгиеви

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90