Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Правилата на Ламбо: Стефан Данаилов отново в киното

Актьорът с главна роля във филм на режисьора Ясен Генадиев

Стефан Данаилов играе ролята на самотния домоуправител Михаил. - Правилата на Ламбо: Стефан Данаилов отново в киното

Стефан Данаилов играе ролята на самотния домоуправител Михаил.

Стефан Данаилов отново на голям екран. Десетилетие след последната си главна роля в киното, сега Ламбо се завръща – макар и в късометражен филм. Данаилов играе в „Правила“ на режисьора и сценарист Ясен Генадиев. Премиерата бе в петък вечер в „Одеон“, а ограничен брой прожекции ще има и другата седмица.

В интервю пред BiT Данаилов заяви, че никога не се отказва от нищо – на въпрос какво го е накарало да се върне към киното. Актьорът коментира, че макар да не е мислил за големия екран след заболяването си, се е убедил да участва в 20-минутния филм при третия прочит на сценария.

Филмът разказва за Михаил – самотен възрастен домоуправител, чийто живот претърпява промяна след срещата с една млада жена от блока (Евелин Костова). Участват още Мария Статулова и Дарин Ангелов.

Историята е „емоционален прочит на темата за самотата, приятелството и човешките отношения, 20 минути смирение пред живота, загубения му смисъл и неочакваното му преоткриване в чуждата усмивка“, както гласи официалното описание на филма.

Прожекции на „Правила“ ще има в „Одеон“ още в понеделник (15 май) и сряда (17 май) от 18,30 часа.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС