Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Правилник за движение в Софийската градска галерия (снимки, видео)

Посетителите трябва да следват червените стрелки на пода. Снимка: Площад Славейков - Правилник за движение в Софийската градска галерия (снимки, видео)

Посетителите трябва да следват червените стрелки на пода. Снимка: Площад Славейков

Изобразителното изкуство вече и у нас ще се разглежда при спазването на строг правилник за движение и хигиена. От вторник, 19 май, Софийската градска галерия приема посетители.

В 10 ч. тази сутрин пред сградата на ул. „Гурко“ № 1 вече имаше ценители, нетърпеливи да видят изложбата на Константин Щъркелов, която стои готова, но заключена от 18 март. На входа охраната следи броят на посетителите да не надвишава 25. След като прекрачи прага, всеки минава първо през „фейсконтрол“ – допускат се само хора с маски. Следва дезинфектант за ръцете. Движението става от ляво надясно, като се следват стрелките, залепени на пода.

Магазинчето за сувенири в СГХГ е отворено. Сред предлаганите миниатюрни репродукции на картини има и от настоящата експозиция.

Изложбата „Константин Щъркелов. Самотникът скитник“ може да бъде разгледана до края на октомври.

Вижте още: НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА С КАРТИНИ НА ЩЪРКЕЛОВ

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

На втория етаж на галерията изложбата „Изкуство без/със времето?“ ще бъде достъпна до юли. Снимка: Площад Славейков

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС