VivaPay

Правилник за движение в Софийската градска галерия (снимки, видео)

Посетителите трябва да следват червените стрелки на пода. Снимка: Площад Славейков - Правилник за движение в Софийската градска галерия (снимки, видео)

Посетителите трябва да следват червените стрелки на пода. Снимка: Площад Славейков

Изобразителното изкуство вече и у нас ще се разглежда при спазването на строг правилник за движение и хигиена. От вторник, 19 май, Софийската градска галерия приема посетители.

В 10 ч. тази сутрин пред сградата на ул. „Гурко“ № 1 вече имаше ценители, нетърпеливи да видят изложбата на Константин Щъркелов, която стои готова, но заключена от 18 март. На входа охраната следи броят на посетителите да не надвишава 25. След като прекрачи прага, всеки минава първо през „фейсконтрол“ – допускат се само хора с маски. Следва дезинфектант за ръцете. Движението става от ляво надясно, като се следват стрелките, залепени на пода.

Магазинчето за сувенири в СГХГ е отворено. Сред предлаганите миниатюрни репродукции на картини има и от настоящата експозиция.

Изложбата „Константин Щъркелов. Самотникът скитник“ може да бъде разгледана до края на октомври.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Вижте още: НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА С КАРТИНИ НА ЩЪРКЕЛОВ

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

На втория етаж на галерията изложбата „Изкуство без/със времето?“ ще бъде достъпна до юли. Снимка: Площад Славейков

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg