Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Празна София, патрули по градинките (снимки)

Единствените хора, които срещнахме в Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Празна София, патрули по градинките (снимки)

Единствените хора, които срещнахме в Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Пуста, тъжна и скована в страх бе София в неделния ден. По улиците автомобилите бяха рядкост, пред супермаркетите нямаше опашки, а в градинките под цъфналите дървета можеха да бъдат видени единствено полицаи.

Журналист на „Площад Славейков“ обиколи най-посещаваните места в центъра на града, за да провери спазва ли се заповедта да се излиза в градинките само с кучета. Към 16,30 ч. в Градската градина видяхме само един човек – жена, която разговаряше с патрулиращите полицаи. Пред НДК се срещаха хора предимно с велосипеди. В Такевата градинка на ул. „Солунска“ забраната за срещи явно не се спазваше. В Докторската градина срещнахме само двама униформени патрули, които ни обясниха, че от сутринта предупреждават хората с кучета да не стоят навън повече от 15 мин. Градинката пред СУ „Св. Климент Охридски“ минувачите минаваха на бърз ход, пред Националната библиотека и Квадрат 500 нямаше жива душа.

НДК. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градината пред НДК. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Бул. „Витоша“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Такевата градинка на „Солунска“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Такевата градинка. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Площад „Славейков“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

„Александър Невски“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градинката пред Квадрат „500“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градинката на ул. „Искър“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах