Празна София, патрули по градинките (снимки)

Единствените хора, които срещнахме в Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Празна София, патрули по градинките (снимки)

Единствените хора, които срещнахме в Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Пуста, тъжна и скована в страх бе София в неделния ден. По улиците автомобилите бяха рядкост, пред супермаркетите нямаше опашки, а в градинките под цъфналите дървета можеха да бъдат видени единствено полицаи.

Журналист на „Площад Славейков“ обиколи най-посещаваните места в центъра на града, за да провери спазва ли се заповедта да се излиза в градинките само с кучета. Към 16,30 ч. в Градската градина видяхме само един човек – жена, която разговаряше с патрулиращите полицаи. Пред НДК се срещаха хора предимно с велосипеди. В Такевата градинка на ул. „Солунска“ забраната за срещи явно не се спазваше. В Докторската градина срещнахме само двама униформени патрули, които ни обясниха, че от сутринта предупреждават хората с кучета да не стоят навън повече от 15 мин. Градинката пред СУ „Св. Климент Охридски“ минувачите минаваха на бърз ход, пред Националната библиотека и Квадрат 500 нямаше жива душа.

НДК. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градината пред НДК. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Бул. „Витоша“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Такевата градинка на „Солунска“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Такевата градинка. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Площад „Славейков“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

„Александър Невски“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градинката пред Квадрат „500“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градинката на ул. „Искър“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg