Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Върви, народе, към Пролетния панаир на книгата

Тази година събитието се открива на празника на българската просвета – 24 май

Пролетният панаир на книгата ще се проведе от 24 до 29 май в НДК. - Върви, народе, към Пролетния панаир на книгата

Пролетният панаир на книгата ще се проведе от 24 до 29 май в НДК.

Пролетният панаир на книгата неумолимо наближава, а ние започваме да освобождаваме рафтове в домашните си библиотеки за нови заглавия. Тази година базарът се открива на самия празник на просветата – 24-и май. Обикновено събитието застъпва светлата дата, но сега ще започне тъкмо от нея.

За момента новините за панаира са в затишие, ясни са единствено рамките му – 24 – 29 май. Програмата със събития, изложители, специални гости… тъне в мъгла, но това очакване „на сляпо“ не е никак досадно, знаейки, че издателствата готвят лавина от нови заглавия, някои от които ще бъдат представени от техните автори. Мнозина не пропускат Панаира и заради намаленията.

През декември на коледното му издание видяхме навалица като за края на света. Представители на водещите издателства обясниха след края на събитието, че интересът и пазаруването са били повече от големи (а ръстът в продажбите – до 100%). Дори банкоматите пред Двореца се оказаха без наличност още във втория ден, а какво остава за традиционно най-силния завършек на седмицата.

Вижте още: ПАНАИРЪТ НА КНИГАТА – НАВАЛИЦА КАТО ЗА КРАЯ НА СВЕТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg