Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Пред празен салон, но със зрители онлайн

В столичния театър „Възраждане“ ще играят „Вуйчо Ваньо“ без публика

Актьорите Свежен Младенов и Виттория Николова в сцена от „Вуйчо Ваньо“. Снимка: Общински театър „Възраждане“ - Пред празен салон, но със зрители онлайн

Актьорите Свежен Младенов и Виттория Николова в сцена от „Вуйчо Ваньо“. Снимка: Общински театър „Възраждане“

Пред празен салон ще играят тази вечер в столичния театър „Възраждане“, но няма да се откажат от предвидения спектакъл „Вуйчо Ваньо“ от Антон Чехов, съобщи в страницата на театъра във Фейсбук директорът на трупата Роберт Янакиев.

Поради опасността от коронавируса „Възраждане“, както и останалите театри в страната, няма да има представления на живо пред публика. Затова трупата е решила да излъчва онлайн спектакъла в страниците на театъра във Фейсбук и Инстаграм.

„Слава Богу, през 2020 г .нищо не може да ни спре да сме заедно“, подчертава в съобщението си Роберт Янакиев.

Излъчването ще започне в 18.30 часа онлайн.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах