Пред празен салон, но със зрители онлайн

В столичния театър „Възраждане“ ще играят „Вуйчо Ваньо“ без публика

Актьорите Свежен Младенов и Виттория Николова в сцена от „Вуйчо Ваньо“. Снимка: Общински театър „Възраждане“ - Пред празен салон, но със зрители онлайн

Актьорите Свежен Младенов и Виттория Николова в сцена от „Вуйчо Ваньо“. Снимка: Общински театър „Възраждане“

Пред празен салон ще играят тази вечер в столичния театър „Възраждане“, но няма да се откажат от предвидения спектакъл „Вуйчо Ваньо“ от Антон Чехов, съобщи в страницата на театъра във Фейсбук директорът на трупата Роберт Янакиев.

Поради опасността от коронавируса „Възраждане“, както и останалите театри в страната, няма да има представления на живо пред публика. Затова трупата е решила да излъчва онлайн спектакъла в страниците на театъра във Фейсбук и Инстаграм.

„Слава Богу, през 2020 г .нищо не може да ни спре да сме заедно“, подчертава в съобщението си Роберт Янакиев.

Излъчването ще започне в 18.30 часа онлайн.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg