POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Преди 1 година: Дани Бойл на Бузлужда

Двама кинаджии с „Оскар“ - операторът Антъни Дод Мантъл и режисьорът Дани Бойл (в средата) - се качиха преди година на Бузлуджа - но не за събора на БСП, а на снимачната площадка на „Възвишение“. Вляво е режисьорът на филма Виктор Божинов, вдясно - продуцентът Иван Дойков. Снимка: Виктор Божинов - Преди 1 година: Дани Бойл на Бузлужда

Двама кинаджии с „Оскар“ - операторът Антъни Дод Мантъл и режисьорът Дани Бойл (в средата) - се качиха преди година на Бузлуджа - но не за събора на БСП, а на снимачната площадка на „Възвишение“. Вляво е режисьорът на филма Виктор Божинов, вдясно - продуцентът Иван Дойков. Снимка: Виктор Божинов

Преди година един от знаменитите режисьори в съвременното кино се качи на Бузлужда. Но не заради събора на БСП. Режисьорът Дани Бойл бе в България за снимките на „Трейнспотинг 2“ и излезе в Балкана, за да посети снимачната площадка на българския филм „Възвишение“. Заедно с него бе операторът Антъни Дод Мантъл, носител на „Оскар“ за филма „Беднякът милионер“, режисиран от Бойл.

Режисьорът Виктор Божинов публикува днес във Фейсбук снимка от срещата с двамата кинаджии в планината.

„Точно преди една година… Бузлуджа… Дани Бойл и Антъни Дод Мантъл са на гости на снимачната площадка на „Възвишение“!!! Туй беше знак съдби!“, написа Божинов.

Премиерата на „Трейнспотинг 2“ бе през месец февруари. „Възвишение“ очакваме по кината на 10 ноември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg