Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Предложение: 70-метров Исус вместо „Чинията” на Бузлуджа

Проектът е постъпил в Министерство на културата

Визуализацията на проекта е предоставена от автора му Иван Петров на
казанлъшкия сайт „Пресс тв“ - Предложение: 70-метров Исус вместо „Чинията” на Бузлуджа

Визуализацията на проекта е предоставена от автора му Иван Петров на казанлъшкия сайт „Пресс тв“

Седемдесетметров Исус да замени „Чинията“ на Бузлуджа. Предложението е на Иван Петров от Казанлък, който го е изпратил в Министерски съвет. От там идеята му заедно с визуализацията е препратена към Министерство на културата за разглеждане, съобщава казанлъшкият сайт „Пресс тв“.

Според предложения проект високата част на монумента трябва да се превърне в тялото на Исус, към което да бъдат монтирани глава и разперени ръце, а на мястото на петолъчката да се постави сърце.

Този проект за пръв път е бил представен през 2018 г. пред областния управител на Стара Загора Гергана Микова, но е останал без отговор, твърди Петров пред казанлъшката медия. Според него ефектът от тази промяна на паметника на Бузлуджа би бил сериозен, още повече, че най-известната статуя на Исус Христос на хълма Корковадо в Рио де Жанейро е висока „само“ 39,6 м.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах