Предложение, на което не можеш да откажеш (видео)

Михаил Билалов като по-забавния Джаро в трейлър на първия си моноспектакъл

Михаил Билалов като събирателен образ на мафиотите на българския преход. Снимка: Стопкадър от видеото - Предложение, на което не можеш да откажеш (видео)

Михаил Билалов като събирателен образ на мафиотите на българския преход. Снимка: Стопкадър от видеото

Пачките с евро могат да влязат в изкуството, а мафиотът може да бъде чаровен, ако става дума за малка нощна музика, джаз бенд и сардоничната усмивка на Михаил Билалов. Анонсът на представлението „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“, чиято премиера ще бъде на 4 декември в НДК, е събрал символи от времето на прехода, включително и от днешния ден, и ги е увенчал с полуусмивката и повдигнатите вежди на артиста, който стана сам по себе си символ на тази епоха с ролята на Джаро в сериала „Под прикритие”.

И макар че Михаил Билалов трудно може да бъде вкаран в някакви рамки, или да потъне безвъзвратно в еднотипни роли на мафиоти, той се вписва чудесно в тази заявка за „театър ноар”, където в рамките на моноспектакъла ще трябва да поеме върху плещите си тежестта на всички клишета, свързани с мафиотите на прехода.

Първоначално премиерата трябваше да съвпадне с 55-годишнината на Билалов през май 2020 г. Пандемията от коронавирус наложи преместването ѝ за края на годината. Зала 3 на НДК през декември ще се превърне в машина на времето, в територия, на която Михаил Билалов ще ни отърве от носталгията по 90-те, ако ни е останала такава.

joystation.bg

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах