Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Предложение, на което не можеш да откажеш (видео)

Михаил Билалов като по-забавния Джаро в трейлър на първия си моноспектакъл

Михаил Билалов като събирателен образ на мафиотите на българския преход. Снимка: Стопкадър от видеото - Предложение, на което не можеш да откажеш (видео)

Михаил Билалов като събирателен образ на мафиотите на българския преход. Снимка: Стопкадър от видеото

Пачките с евро могат да влязат в изкуството, а мафиотът може да бъде чаровен, ако става дума за малка нощна музика, джаз бенд и сардоничната усмивка на Михаил Билалов. Анонсът на представлението „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“, чиято премиера ще бъде на 4 декември в НДК, е събрал символи от времето на прехода, включително и от днешния ден, и ги е увенчал с полуусмивката и повдигнатите вежди на артиста, който стана сам по себе си символ на тази епоха с ролята на Джаро в сериала „Под прикритие”.

И макар че Михаил Билалов трудно може да бъде вкаран в някакви рамки, или да потъне безвъзвратно в еднотипни роли на мафиоти, той се вписва чудесно в тази заявка за „театър ноар”, където в рамките на моноспектакъла ще трябва да поеме върху плещите си тежестта на всички клишета, свързани с мафиотите на прехода.

Първоначално премиерата трябваше да съвпадне с 55-годишнината на Билалов през май 2020 г. Пандемията от коронавирус наложи преместването ѝ за края на годината. Зала 3 на НДК през декември ще се превърне в машина на времето, в територия, на която Михаил Билалов ще ни отърве от носталгията по 90-те, ако ни е останала такава.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg