Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Председателите на двата писателски съюза предложени за различни степени на един орден

Шефът на СБП Боян Ангелов ще бъде удостоен с по-висока степен на държавното отличие „Св. св. Кирил и Методий”

Марин Кадиев и Боян Ангелов (вдясно). Снимки: БГНЕС и „Трета възраст“ - Председателите на двата писателски съюза предложени за различни степени на един орден

Марин Кадиев и Боян Ангелов (вдясно). Снимки: БГНЕС и „Трета възраст“

Марин Кадиев и Боян Ангелов са предложени от Министерство на културата и Министерски съвет за награждаване с орден „Св. св. Кирил и Методий“, става ясно от публикация в сайта на Министерството на културата.

Академик Марин Кадиев е литературен критик и публицист, председател на Съюза на независимите български писатели, създаден през 1990 г. като алтернатива на казионния СБП. Предложението е президентът да го удостои с орден „Св. св. Кирил и Методий” – първа степен, връчван за за големи заслуги в областта на културата и изкуството.

Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, който наскоро стана главен редактор на в. „Дума“, е предложен за по-висока степен на наградата – орден „Св. св. Кирил и Методий“, огърлие, което се връчва за особено високи заслуги в областта на културата и изкуството.

Освен тях в предложението на Министерски съвет до президента за удостояване с високото държавно отличие са включени читалищният деец от Мездра Петър Горанов и разградският журналист и публицист Божидар Николов.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg