Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Председателката на културата ще се бори срещу простащината

Ситуацията е трудна, предвид създалата се ситуация..., коментира Поли Карастоянова

Поли Карастоянова получи председателския пост в Комисията за култура и медии след оставката на "луксозния хъш" Слави Бинев. - Председателката на културата ще се бори срещу простащината

Поли Карастоянова получи председателския пост в Комисията за култура и медии след оставката на "луксозния хъш" Слави Бинев.

Проблем ли е на културата ескалирането на простащината, бе запитана в ефира на радио К2 новата шефка на Комисията по култура и медии в парламента Поли Карастоянова. „В личен план, разбира се, че ще се съглася с вас, – отвърна Председателката, – но в плоскостта на това какво трябва да направим – аз бих търсила отговорите на този въпрос заедно с хората, които работят в тази сфера”.

Карастоянова зае поста след принудителното отстраняване на Слави Бинев от поста. Но и срещу нея се надигна негодувание и от културните, и от медийните среди. Журналистите от „Мрежа за свободно слово“ написаха писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, в което казват, че Полина Карастоянова е рецидив в тази комисия и най-добре ще бъде структурата да бъде закрита.

На въпрос на водещата Илиана Беновска дали Председателката е удовлетворена от поста, гостенката отвърна: „Ситуацията е трудна, предвид създалата се ситуация…”. Но приема като голяма отговорност възможността да изразява интересите на културното съсловие и медиите. „Не разглеждам себе си като персона, която има лично и специфично значение. Моята задача е да организирам работата в комисията”, коментира Карастоянова.

„Ние просто имаме ангажимент да свършим определена работа според компетенциите на Комисията”, каза госпожата и допълни, че й предстоят срещи със съсловията. Депутатката разкри, че е имала среща с Христо Мутафчиев, с когото обсъдили много от проблемите на културата. Според Председателката това е начинът, по който трябва да се работи занапред.

На въпрос как приема атаките, че не е компетентна за поста, Карастоянова заяви, че посреща тези твърдения със спокойствие. Колкото до миналото й на стюардеса, Председателката призна, че този период бил изключително полезен за нейното развитие: „Тази професия учи на дисциплина и чувство за отговорност”.

Запитана директно дали смята, че разполага с необходимата компетентност за председател на Комисията по култура и медии, Карастоянова отговори така: „Поела съм ангажимент и вярвам, че ще свърша своята работа“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС