Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Председателят на Комисията по култура в НС не е сигурен, че Путин е агресор

„Руското разузнаване си знае дали е имало провокации”, заяви в ефира на Нова телевизия Иван Ченчев

„Едва при преговорите ще стане ясно дали Русия е агресор“, заяви Иван Ченчев в ефира на „Здравей, България". Снимка: Стопкадър от Нова - Председателят на Комисията по култура в НС не е сигурен, че Путин е агресор

„Едва при преговорите ще стане ясно дали Русия е агресор“, заяви Иван Ченчев в ефира на „Здравей, България". Снимка: Стопкадър от Нова

„Агресор ли е Путин?“, попита Виктор Николаев депутата Иван Ченчев от БСП, който е и председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание, тази сутрин. „Зависи според кого“, отговори народният представител, който отговаря за медийната среда у нас.

Ченчев нарече войната на Русия срещу Украйна „сблъсък, който не е приятен на никого“. Заяви, че неговата партия държи на мира и преговорите и са изцяло против оръжията, тоест, и против военна помощ на България за Украйна.

Против войната на Путин ли сте?“, попита водещият, а отговорът на Ченчев беше: „Не мога да коментирам решение на цяла една страна. Дали е имало провокации, или е нямало, това си знае руското разузнаване.“

Депутатът от БСП заяви, че става дума за „братски славянски народи“ и те трябва да преговарят, за да може „тази война да не продължава в такива мащаби“.

Според Ченчев, едва при преговорите „ще стане ясно дали Русия е агресор“. Той отказа да изясни собствената си позиция по въпроса, защото „каквото и да кажа, ще го припишат на БСП“.

Малко по-късно същия ден Иван Ченчев се присъедини към делегацията от БСП, която получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство.

Вижте още: ЖУРНАЛИСТ ОТ КАНАЛ 3 И „НОЩЕН ТРУД“ ПОЕМА КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90