Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Преговори в Нова тв за границите на свободата

Приех извиненията им, но не и обясненията, пише карикатуристът Чавдар Николов след Седмицата на Свинските опашки

Следващата седмица Чавдар Николов започва преговори за завръщането му в Нова телевизия. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z - Преговори в Нова тв за границите на свободата

Следващата седмица Чавдар Николов започва преговори за завръщането му в Нова телевизия. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

Чавдар Николов обяви във Фейсбук, че от понеделник започват преговорите между него и „Нова броудкастинг груп“ след отправената му покана да се върне в медията, която миналата седмица изтри видео карикатурите му от сайтовете си. Причината за заличаването бе клипът „Конски опашки vs Свински опашки“, осмиваща премиера Бойко Борисов. След бурната обществена реакция и особено след реакцията на министър-председателя, че това е удар срещу него, карикатурите бяха възстановени, а Николов – поканен да се върне заедно с рисунките си в Нова.  

„Измина седмицата под знака на Свинските опашки. Седмицата,  в която бе направен опит за духовен атентат над мен като карикатурист. Седмица, в която се оказа, че не съм сам, и която ме очарова със светкавичната Ви подкрепа, тази на колегите карикатуристи и журналисти. Седмица, в която приех извиненията от ръководството на Нова, но не мога да приема обясненията им“, пише Чавдар Николов във Фейсбук.

От утре започва седмица под знака на преговорите, които ще елиминират възможностите за бъдещи атентати. Седмица, в която ще Ви информирам за хода на преговорите – така, както аз мога“, обещава художникът.

Очакваме разказа му за свободата на карикатурите в тв ефира. Може би в рисунки?

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС