Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Прекрасна музика за слънчев ден

Диригентката Любка Биаджони излиза с „Апотеоз на любовта“ в зала 1 на НДК

Георги Черкин ще изпълни в НДК творбата, с която започва кариерата си преди 20 години - Концерт за пиано и оркестър № 2 на Сергей Рахманинов. - Прекрасна музика за слънчев ден

Георги Черкин ще изпълни в НДК творбата, с която започва кариерата си преди 20 години - Концерт за пиано и оркестър № 2 на Сергей Рахманинов.

Прочутият Концерт за пиано и оркестър № 2 на Рахманинов ще звучи тази вечер в зала 1 на НДК със солист Георги Черкин. Зрителите ще чуят „Апотеоз на любовта“ на диригентката Любка Биаджони, начело на „София Симфоникс“.

Завършен през 1900 г., Концертът на Рахманинов е в репертоара на всички големи пианисти в света, части от него са звучали в десетки филми. За Георги Черкин творбата е от особено значение – кариерата му започва именно с този концерт на сцената на зала „България“ преди 20 години. Едва 19-годишен, той е поканен да свири заедно със Софийската филхармония от диригента Емил Табаков. Както той сам каза пред журналисти – този концерт го е осмислил като пианист.

„Апотеоз на любовта“ на Биаджони включва и „Следобедът на един Фавн“ на Клод Дебюси, а след това и „Половецки танци“ на Александър Бородин, от операта „Княз Игор“.

„Лека програма за един прекрасен слънчев ден“, описа предстоящия симфоничен концерт диригентката.

Любка Биаджони излиза със своя „София Симфоникс“ на 28 май (събота) в НДК.

Любка Биаджони излиза със своя „София Симфоникс“ на 28 май (събота) в НДК.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах