Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Прекрасният нов свят“ под въпрос за втори сезон

Търси се кой да продължи сериала по романа на Олдъс Хъксли

След провала с младия Хан Соло, Олдън Еренрайх не успя и като дивака Джон в „Прекрасният нов свят“. - „Прекрасният нов свят“ под въпрос за втори сезон

След провала с младия Хан Соло, Олдън Еренрайх не успя и като дивака Джон в „Прекрасният нов свят“.

Замислен да се развива в поредица от сезони, сериалът „Прекрасният нов свят“ по едноименния роман на Олдъс Хъксли бе отказан от платформата „Пийкок“ след първия сезон, съобщава „Варайъти“. „Universal Content Productions“ ще търси други купувачи, които имат интерес да продължат живота на продукцията.

„Прекрасният нов свят“ бе една от продукциите, която трябваше да привлече вниманието на зрителите към платформата при пускането ѝ през юли 2020 г. Базиран на антиутопичния роман от 1932 г., сюжетът разказва за общество, постигнало мир и стабилност – за сметка на моногамията, личното пространство, парите, семейството и дори историята, които са строго забранени. Няма родители, съпрузи, деца или дори приятели в тази среда. Брачните съюзи се смятат за архаична практика, характерна за „диваците“ – бедни бели американци, които живеят в резерват, нещо като зоологическа градина за хора.

Бърнард Маркс (Хари Лойд) и Линайна Краун (Джесика Браун Финдли) познават добре строгия социален ред в Нов Лондон, както и живота, отдаден на удоволствията и секса и не на последно място антидепресанта „сома“. Любопитни да изследват света извън своето общество, двамата тръгват на пътешествие извън града, но попадат в центъра на опустошителен бунт. Бърнард и Линайна биват спасени от аутсайдера Джон (Олдън Еренрайх), който заедно с тях се спасява в Нов Лондон. Спътникът им е много по-различен от двамата граждани – не само защото има чувства, но и защото има майка (Деми Мур), макар и алкохоличка.

Критиците бяха раздвоени в ревютата за сериала, като преобладаваха онези, които твърдяха, че на сериала му липсва дълбочина и разбиране на романа на Хъксли. Продукцията не успява да направи паралели между обществото в Нов Лондон и настоящата реалност, затова и се гледа с „лека досада“.

Вижте още: ГЛЕДАМЕ „ПРЕКРАСНИЯТ НОВ СВЯТ“ С ТИХ УЖАС И ЛЕКА ДОСАДА

Сериалът е продукция на „Universal Content Productions“ и „Амблин телевижън“, разклонение на „Амблин“ на Стивън Спилбърг.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg