VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Премахват постерите за невинността на Джексън от автобусите в Лондон

Центърът за градска мобилност не иска да взима страна по случая

Постерите с твърдението, че Майкъл Джексън е невинен, ще бъдат свалени от автобусите и спирките в Лондон.  Снимка: „MJInnocent“ - Премахват постерите за невинността на Джексън от автобусите в Лондон

Постерите с твърдението, че Майкъл Джексън е невинен, ще бъдат свалени от автобусите и спирките в Лондон. Снимка: „MJInnocent“

„Транспорт за Лондон“ ще свали от градските автобуси банерите, с които фенска организация настоява, че Майкъл Джексън е невинен.

Слоганът „Фактите не лъжат. Хората – да“ се появи на автобуси и по спирки на градския транспорт след световната премиерата на документалния филм „Напускайки Невърленд“ на 4 март по Channel 4. Филмът на Дан Рийд е с разказите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, че когато са били деца, Джексън злоупотребявал сексуално с тях в продължение на години.

Постерите по градския транспорт са финансирани чрез краудфъндинг платформата на фен сайта „MJInnocent“ – за тях са събрани общо 20 хил. паунда. Но от „Транспорт за Лондон“ обявяват пред Би Би Си, че банерите ще бъдат свалени – „заради обществената чувствителност и притесненията за тяхното съдържание“.

От „The Survivors Trust“, благотворителна организация за жертвите на сексуален тормоз, заявяват, че чрез постерите Центърът за градска мобилност „затвърждава страха“, че никой няма да повярва на пострадалите.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Решението „Транспорт за Лондон“ да предпочетат приходите от реклама пред възможността да останат неутрални по такава емоционална тема е разочароващо“, казват от организацията.

Първите обвинения в педофилия срещу Краля на попа се появяват през 1993 г. Последвалото дело, двата внезапни обиска в имението „Невърленд“ и разследването на ФБР не намират достатъчно доказателства и съдебното жури обявява певеца за невинен.

Вижте още: 10 НЕОСПОРИМИ ФАКТА ЗА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН И ДЕЦАТА В ЖИВОТА МУ

Десет години след смъртта на звездата, музикалното му наследство търпи някои ограничения – вече няколко радиостанции обявиха, че се разграничават от песните му и няма да ги пускат, а продукцията на биографичния мюзикъл „Don’t Stop ’Til You Get Enough“ бе отложена.

Междувременно продуцентите на сериала „Симпсънс“ решиха да изтеглят от ефира епизод от 1991 г. с участието на Джако. Ал Джийн, един от продуцентите, твърди, че Джексън вероятно е използвал поредицата им, за да привлече още жертви.

Вижте още: СВЕТЪТ НЕ СЛУША ПО-МАЛКО МУЗИКАТА НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН

Всичко по темата КАКВО ДА ПРАВИМ С МУЗИКАТА НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН?

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg