Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Премиера падна в „199“, водата до колене (видео)

Режисьорът Атанас Атанасов и актьорите от спектакъла „Семеен съвет“ участвали в отводняването на театъра

Наводненият салон на театъра. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“ - Премиера падна в „199“, водата до колене (видео)

Наводненият салон на театъра. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“

Пороят, потопил София в понеделник вечерта, 18 юни, наводни Театър 199 „Валентин Стойчев“ и провали премиерния спектакъл „Семеен съвет“. Час и половина преди началото на представлението залата, която се намира под нивото на улицата, се напълни с вода до колене, разказват служители на театъра.

Засегнати са били гримьорните, фоайето, гардероба, сцената и салона. Водата стигнала до седми ред в залата.

Това не е първото наводнение в прочутото театрално мазе, но – по думите на хората от екипа – не се е случвало от доста години. Затова пък целият екип и на театъра, и на спектакъла се заел с отводняването – режисьорът Атанас Атанасов и актьорите Георги Спасов (който бил и рожденик), Анастасия Ингилизова, Никола Стоянов, Христина Джурова и Васил Дуев.

Когато пристигнали служителите на „Пожарна безопасност“, ситуацията била почти овладяна и не скрили одобрението си от адекватната реакция на театралите. Работата по отводняването и отстраняването на щетите продължила до полунощ и след това рано сутринта.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Наводненото фоайе пред гардероба. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“

До вторник вечерта всички пространства в театъра са били почистени и дезинфекцирани, за да посрещнат публиката на спектакъла „Нос“ по Гогол, на режисьорката Веселка Кунчева, с участието на Георги Спасов и Полина Христова.

Премиерата на „Семеен съвет“ е насрочена за 28 юни, а следващите представления на новото заглавие в афиша на театъра са на 14 и 24 юли.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах