СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Премиера с Мария Бакалова; Миша Майски и Евгений Кисин в Зала „България“

Най-интересните събития от 8 до 14 март 2021 г.

Миша Майски и Софийската филхармония

Миша Майски и Софийската филхармония

Зала „България“

10.03.2021

19:00

Знаменитият виолончелист Миша Майски отново гостува в София, но този път ще си партнира със Софийската филхармония. Диригент е Александър Земцов. В програмата на концерта на произведения от Рахманинов, Чайковски, Макс Брух и Камий Сен-Санс. 

Рецитал на Евгений Кисин

Рецитал на Евгений Кисин

Зала „България“

11.03.2021

19:00

Първо гостуване на големия руски пианист на родна сцена. В програмата са произведения на Шопен, Гершуин, Тихон Хренников и Албан Берг.

Вижте още: ЕВГЕНИЙ КИСИН ЗА ПРЪВ ПЪТ В СОФИЯ

„Февруари“ на Камен Калев

„Февруари“ на Камен Калев

Зала 1 на НДК

11.03.2021

19:30

„Февруари“ на Камен Калев, селектиран от Кан миналата година, ще открие юбилейното 25-о издание на „София филм фест“ (11 – 31 март). Продукцията е поетичен разказ за събитията от живота на един човек – като момче на 8, младеж на 18 и старец на 82. Пътят му в живота изглежда предопределен и монотонен – в родното място и извън него, в жега и в студ, но по всяко време невидима сила като че ли го напътства. Тя е част от нас и по тайнствен начин ни кара да продължаваме напред, към смъртта.

КАМЕН КАЛЕВ: НЕ СТРАДАМ, ЧЕ ЖИВЕЯ В ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

Компания

Компания

Народен театър

12.03.2021

19:00

Премиерно представление на бродуейския спектакъл на Стивън Зондхайм и Джордж Фърт. Музикално-театралното шоу проследява дилемата на млад мъж от съвременен Ню Йорк дали да се отдаде на семейството или на приятелите си и забавленията с тях. Режисьор е Михаил Петров, участват Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Стелиан Радев, Христо Чешмеджиев, Вяра Табакова, Илиана Коджабашева и др. 

Мария Бкалова в „Като за последно“

Мария Бкалова в „Като за последно“

Кино „Люмиер Лидл“

12.03.2021

20:30

Филмът на Мария Бакалова преди да снима „Борат 2“ разказва за момиче, което трябва да бъде спасено от самоубийство чрез силата на любовта. Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен писател е оплетен в мрежите на 23-годишно момиче, на сцената се появява свещеник с „превъзпитаните“ си питомци от затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри… Следва лавина от абсурди. Режисьор е Ивайло Пенчев, участват Васил Банов, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев и др. 

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
kapatovo.bg