Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Преосмислят тарифите за авторско право в туризма

„Музикаутор“ и „Профон“ разговарят с браншови организации под надзора на служебните министри

Кадър от филма „Оркестър без име“, в който се разказва за музиканти, свирещи в ресторанти и техните перипетии - включително и недостатъчното заплащане. - Преосмислят тарифите за авторско право в туризма

Кадър от филма „Оркестър без име“, в който се разказва за музиканти, свирещи в ресторанти и техните перипетии - включително и недостатъчното заплащане.

Промяна в тарифите, които се плащат от туристическите обекти за авторско право обсъдиха министрите на културата и туризма Велислав Минеков и Стела Балтова с представители на „Музикаутор“, „Профон“ и браншови организации в туризма, съобщава Министерството на културата.

Дружествата за колективно управление на авторски права и браншовите организации са обменили мнения за предоговаряне на тарифите за публично изпълнение на музика в туристическите обекти, за да могат търговците да получат равнопоставено третиране и да се запази лоялна конкуренция. Тази идея е била подкрепена от министъра на културата, който очаква промяната на действащите тарифи да повиши нивото на защита на авторското и сродните му права.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90