Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пресечен опит за убийство на Кустурица

Атентаторите са Отмъстителите, сръбска военна групировка

В телефонен разговор водачът на "Отмъстителите" заявил, че Кустурица представлява опасност за тяхното формирование заради близките си отношения със сръбския президент Милорад Додик. - Пресечен опит за убийство на Кустурица

В телефонен разговор водачът на "Отмъстителите" заявил, че Кустурица представлява опасност за тяхното формирование заради близките си отношения със сръбския президент Милорад Додик.

Опит за убийство на кинорежисьора Емир Кустурица е бил предотвратен от полицията в Босна, съобщават чуждите медии, които цитират сръбския в. „Ало!“. Покушението било подготвяно от въоръжената групировка „Отмъстителите“, участници в престъпления по време на войната в Босна и Херцеговина. Плановете за убийство на режисьора са били разкрити след като бандитите били подслушвани.

Според сръбския вестник, който се позовава на близък от разследването, арестуван е бил командирът на „Отмъстителите“ Бобан Ингик. В Сърбия са задържани петима души, а в Босна и Херцеговина още десет. В телефонен разговор Ингик заявил, че Кустурица представлява опасност за тяхното формирование заради близките си отношения със сръбския президент Милорад Додик.

Неотдавна членове на „Отмъстителите“ бяха арестувани в Сърбия и Босна за военни престъпления от началото на 90-те години.

Емир Кустурица е босненец по произход, но се смята за сръбски гражданин и живее предимно в Сърбия от години. Двукратният носител на „Златна палма“ в Кан е отказал коментар. „Отмъстителите“ се наричат и супергероите от филмите по комикси на „Марвел“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90