POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пресичай бавно и шарено (снимки)

Нарисувани пешеходни пътеки в София

Пътеката на ул. „Раковски“ и „Славянска“ в центъра на София. Снимки: „Площад Славейков“ - Пресичай бавно и шарено (снимки)

Пътеката на ул. „Раковски“ и „Славянска“ в центъра на София. Снимки: „Площад Славейков“

Ако пресичането на улиците в София не е никак безопасно, отскоро поне е по-интересно. Няколко пешеходни пътеки тип „зебра“ укротяват доминацията на шофьорите на пътя и забавят хода им – защото раираните места за пешеходци са нарисувани. Едно от тях е като парче диня, други са абстрактни, трети и четвърти – геометрични и сюрреални. 

Шарените пешеходни пътеки в София са проект на Нарисувай.бг, посветен на толерантността на пътя. Авторите на рисунките са художниците Виктория Георгиева MOUSE, Николай Петров – GLOW, Атанас Леваков – TASK, Йоан – JahOne, 140идеи и Валери Гюров – XРОМЕ. Задължително условие за композицията е било да се запази растер на ленти в бяло през 50 см.

Използвани са бои за пътна маркировка на акрилатна основа, които се предлагат на пазара в основните цветове – бяло, жълто, червено, синьо и черно.

Ул. „Гурко“ и „Шишман“

Ул. „Раковски“ и „Иван Вазов“

Ул. „Раковски“ и „Аксаков“

Бул. „Васил Левски“ и ул. „Фритьоф Нансен“

Вижте още: ТАЗ ПЪТЕКА ВЪВ ДУШИТЕ ГРЕЙ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90