Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Претендентите за шеф на Филмовия център

Боряна Пунчева с шансове да оглави Агенцията, която раздава държавните пари за кино

Боряна Пунчева, шеф на Продуцентски център за филмопроизводство „Студия Екран“ към БНТ, се кандидатира за по-висок пост в киното. - Претендентите за шеф на Филмовия център

Боряна Пунчева, шеф на Продуцентски център за филмопроизводство „Студия Екран“ към БНТ, се кандидатира за по-висок пост в киното.

Трима са претендентите за един от най-горещите постове в киното – за директор на Националния филмов център документи са подали Боряна Пунчева-Петкова, Александър Донев и Владимир Гюров, съобщава „Монитор“. Последните двама вече са се кандидатирали за шеф на НФЦ в предишни конкурси, а Донев е ръководил за кратко НФЦ.

Временно изпълняващият длъжността Павел Васев се отказа от поста, след като спечели мястото на директор на Българския културен център в Москва. Веднага бе обявен конкурс за Филмовия център и срокът за подаване на документите на кандидатите изтече в началото на октомври.

„Монитор“ отбелязва, че Донев и Гюров имат малки шансове да оглавят Агенцията – докато я управляваше, Александър Донев бе уволнен през 2010 г. заради протести на кинаджиите. По-късно той се кандидатира отново, но не успя да получи подкрепа. Независимият продуцент Владимир Гюров е атакувал поста през 2009 г., когато мястото бе спечелено от Александър Донев.

Затова Пунчева – шеф на Продуцентски център за филмопроизводство „Студия Екран“ към БНТ, има шансове да оглави НФЦ. В момента тя е в дълъг отпуск. В гилдията се твърди, че предишният шеф на „Екран” Коста Биков ще се завърне на поста, а Пунчева ще заеме креслото на Васев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре