Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Президентът: Да се ревизира решението за Копривщица

„Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица е България“, заявява Румен Радев

Копривщица е първият и единствен засега град-музей в България. Обявен е за такъв с решение на Министерския съвет през 1952 година. Снимка: БГНЕС - Президентът: Да се ревизира решението за Копривщица

Копривщица е първият и единствен засега град-музей в България. Обявен е за такъв с решение на Министерския съвет през 1952 година. Снимка: БГНЕС

Призив да се ревизира решението на Общинския съвет в Копривщица, с което ще бъде свален статутът на града като архитектурно-исторически резерват. Това апелира президентът Румен Радев със статус във Фейсбук. 

„Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица принадлежи на България. Копривщица е България. Затова призовавам всички, от които това зависи, незабавно да ревизират или спрат решението на общинския съвет за промяна в статута на града-музей“, заявява Радев.

„Всеки компромис в случая ще е покушение срещу националната памет и културното наследство на България“, казва още държавният глава.

Вижте още: ОТМЕНЯТ СТАТУТА НА АРХИТЕКТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ НА КОПРИВЩИЦА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg