Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Колко хубаво, че виждаме войската само на парад (снимки)

На Гергьовден президентът Росен Плевнелиев със слово против криворазбрания национализъм

На площада пред Двореца преминаха танкове, бронетранспортьори, самоходни оръдия, зенитни комплекси и друга бойна техника, а над него прелетяха няколко хеликоптера с българското знаме и 6 самолета. Снимки: Емил Георгиев  - Колко хубаво, че виждаме войската само на парад (снимки)

На площада пред Двореца преминаха танкове, бронетранспортьори, самоходни оръдия, зенитни комплекси и друга бойна техника, а над него прелетяха няколко хеликоптера с българското знаме и 6 самолета. Снимки: Емил Георгиев

Да – на патриотите, които обичат Родината си, и не – на криворазбрания национализъм на омразата, апелира президентът Росен Плевнелиев от трибуната пред Двореца на парада за Деня на храбростта и Българската армия пред официалните лица от правителството и представителите на различните видове войски в армията, чуждите мисии у нас и гражданството.

Военният парад за Гергьовден бе тържествен, без гафове и повреди в техниката, въпреки незавидната техническа обезпеченост на армията ми. След осветяването на бойните знамена, президентът поздрави последователно представителните роти на различните родове войски, преди да изнесе краткото си слово.

Държавният глава започна с тревожната международна обстановка, като подчерта, че „за първи път след Втората световна война в Европа нивото на сигурност е толкова ниско”.

„Сега повече от всякога е нужна адекватна оценка на събитията и причините, довели до тежки конфликти в миналото“, каза още Плевнелиев.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Президентът подчерта, че смисълът на политиката не е в окупацията и дестабилизацията и раздухването или поддържането на замразени конфликти, не е в това да местиш граници, а да мислиш отвъд границите – да интегрираш, а не да разделяш, да модернизираш и образоваш.

„Каузата на един политик е да подкрепя принципите, а не интересите, да решава конфликти, а не да ги търси, и да дава път на дипломацията, не на оръжията“, заяви Плевнелиев, преди да изброи някои от най-славните подвизи на българския воин, не позволил бойно знаме да падне във вражески ръце. И изрази увереност, че страната ни е надежден и предвидим партньор на международната сцена.

На площада преминаха танкове, бронетранспортьори, самоходни оръдия, зенитни комплекси и друга бойна техника, а над него прелетяха няколко хеликоптера с българското знаме и 6 самолета. Последните три с невъобразим гръм и трясък ни напомниха колко е хубаво, че ги виждаме само на парад.

1

25

9

10

2

7

12

8

26

27

15

18

5

 

Фоби

1 2Следваща страница

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах