Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Приеха Би Би Кинг в болница

Кралят на блуса се е дехидратирал вследствие на диабета си

Би Би Кинг е № 6 в класацията на най-великите китаристи за всички времена, създадена от „Ролинг Стоун“. - Приеха Би Би Кинг в болница

Би Би Кинг е № 6 в класацията на най-великите китаристи за всички времена, създадена от „Ролинг Стоун“.

Легендата на блуса Би Би Кинг е бил приет в болница през уикенда в Лос Анджелис. Според дъщеря му Клодет, цитирана от „Лос Анджелис Таймс“, 89-годишният музикант е страдал от дехидратация вследствие на диабета тип 2, но вече е „много по-добре“. 

Миналия октомври Кинг отказа всички свои участие заради влошено здравословно състояние.

През 2011 г. списание „Ролинг Стоун“ нареди Краля на блуса на 6-о място в класация на 100-те велики китаристи на всички времето (преди това, в същия списък от 2003 г. Би Би Кинг беше трети). През 1987 г. той влезе в Залата на славата на рокендрола. Кинг е създал забележителен каталог с величествени песни – The Thrill is Gone, Let the Good Times Roll, When Love Comes to Town (с U2).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg