СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Приел ли е Морфов поста директор? Да

Александър Морфов по време на протеста на културата срещу Слави Бинев в градинката пред "Кристал" преди месец. Снимка: Румен Добрев - Приел ли е Морфов поста директор? Да

Александър Морфов по време на протеста на културата срещу Слави Бинев в градинката пред "Кристал" преди месец. Снимка: Румен Добрев

Десетки хипотези валят в интернет около казуса „Александър Морфов директор на Народния театър“. Според мнозина режисьорът все още не е приел предложения му пост и затова мълчи. 

Оказва се, че Морфов е подписал заповедта на министъра на културата Вежди Рашидов на 30 декември и от 5 януари ще управлява театъра до конкурс. Името му дори е вписано с длъжността „директор“ в сайта на Народния театър.

Въпросът защо приема постове от власт, която месец по-рано заклейми, все още е без отговор.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС