Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Приказки от Пол Маккартни за „зелената подводница“

Новата детска книжка на Дядо Готин излиза през септември

През 2021 г. Маккартни планира да издаде нов албум, автобиография и детска книжка. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Приказки от Пол Маккартни за „зелената подводница“

През 2021 г. Маккартни планира да издаде нов албум, автобиография и детска книжка. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прочута е жълтата подводница „Бийтълс“, но Пол Маккартни скоро ще се прочуе и със зелената. Музикантът е готов със „Зелената подводница на дядо Готин“, продължение на илюстрирания бестселър „Хей, дядо Готин“, което ще излезе на англоезичния пазар на 2 септември, съобщава сайтът „Пичфорк“.

Новата книга ще продължи приключенията на Готин, изобретателен дядо, който води четирите си внучета на най-различни „мисии“. Дядото и децата се отправят на пътешествие в новото му изобретение – зелена подводница – за да открият Баба Готина. Въпросната подводница е магическо превозно средство, което може да лети във въздуха, да се носи по водата, да върви през джунглата и да се гмурка в дълбокия океан в търсене на бабата на децата, се казва в описанието на новата книга от издателството „Пенгуин“.

„Хей, дядо Готин“ беше много лична история и отбелязваше Дядо Готиновците по цял свят и връзката и приключенията с внучетата им – коментира Маккартни в изявление. – Обожавам това, че вече се е превърнала в книга, която четат на децата преди лягане. Винаги съм казвал, че ако хората харесат първата книга и има апетит за още, ще напиша още приключения за дядо Готин. Така че той се върна, този път със специалното си изобретение, зелената подводница.“

Илюстратор на книгата отново е Катрин Дърст.

„Това е приключенската книга, от която всички се нуждаем в това време, когато всеки е затворен у дома си и копнее за пътувания на вълнуващи нови места“, допълва тя, цитирана от „Ей Би Си Радио Нюз“.

Предстоят доста месеци до появата на книгата на пазара, но вече може да се правят предварителни поръчки. „Зелената подводница на дядо Готин“ се предлага във вариант с твърди корици и като аудиокнига.

Маккартни го очаква заета година – на 16 април излиза новият му албум „McCartney III Imagined“ с интерпретации на песните от „McCartney III“ от 2020 г. На 2 ноември на пазара ще излезе „The Lyrics“, неговата „автобиография в песни“, както сам я описва.

Вижте още: ПОЛ МАККАРТНИ ИЗДАВА „АВТОБИОГРАФИЯ В ПЕСНИ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС