Приличната версия за неприличния живот на Фреди Меркюри

„Бохемска рапсодия“: нов трейлър показва зараждането на „Куийн“ и тяхната музика

Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри. Снимка: Стопкадър - Приличната версия за неприличния живот на Фреди Меркюри

Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри. Снимка: Стопкадър

Ранните години на групата „Куийн“ са на фокус в новия трейлър за дългоочаквания биографичен филм „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек в ролята на починалия през 1990 г. Фреди Меркюри. Във видеото с дължина 2 мин. и 30 сек. са показани моменти от създаването на групата и някои от най-прочутите им песни, съобщава „Ролинг Стоун“.О

В началото виждаме най-вероятно първата среща на Фреди с Брайън Мей (Гуилим Лий) и Роджър Тейлър (Бен Харди) след техен концерт (по това време групата им се нарича „Смайл“).

Шоуто ми хареса — казва Меркюри. — Аз също пиша песни“.

Оказва се, че той се е появил тъкмо навреме, за да заеме мястото на напусналия ги вокалист и заедно да започнат трансформацията си в „Куийн“. Меркюри се присъединява към групата през 1970 г. и филмът проследява възхода им през 70-те до триумфалното им участие в „Лайв Ейд“ през 1975-а, шест години преди Меркюри да почине от усложнения, следствие от СПИН.

Показана е също част от изтощителната работа по записите на „Bohemian Rhapsody“ и зараждането на друг класически хит, „в който да може да се включи и публиката“ – „We Will Rock You“. В първия случай виждаме възмущението на Роджър Тейлър от многобройните повторения при записа на „оперната“ част от рапсодията, прекъснато от шеговитата забележка на Фреди:

Роджър, тук има място само за една кралица на истериите“.

Новият клип също осветява как вместо да се обезсърчат от първоначалната липса на интерес към тях в радиата, музикантите започват да експериментират още по-смело. Забелязват се и намеци за нарастващото напрежение в групата, предизвикано от личния живот на Меркюри. Но във филма едва ли ще видим много от личния живот на Фреди.

Преди Малек продуцентите на проекта бяха в преговори със Саша Барон Коен за ролята на вокалиста, но той се отказа, след като научил изискванията на Брайън Мей и Роджър Тейлър. През пролетта на 2016 г. комикът разказа, че е имал големи несъгласия с „Куийн“ по въпроса как трябва да бъдат показани по-неприличните аспекти от живота на починалата звезда.

Colibri april 2017

В живота на Фреди Меркюри има удивителни истории – коментира Коен в шоуто на Хауърд Стърн. — Човекът беше много див. Водеше екстремен начин на живот. Има истории за… малки хора с подноси с кокаин на главите им, които се разхождат между гостите по време на купоните му. А те искат да направят от живота му филм без ограничения за възрастта на зрителите.

Жалко, защото Малек не е много убедителен като Фреди – той е по-дребен, с други пропорции и изглежда по-млад дори от младия Фреди, но пък с торбички под очите, каквито дори по-старият Фреди никога не е имал.

Вижте още: ДЕНЯТ, В КОЙТО ЧУХ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ФРЕДИ МЕРКЮРИ

Премиерата на „Бохемска рапсодия“ е насрочена за 2 ноември. Надяваме се все пак филмът да е хубав, а че музиката ще бъде страхотна – в това сме сигурни.

 

ДС