Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Примабалетист с танц срещу хомофобията

Видеото с балетиста Полунин е режисирано от провокативния фотограф Дейвид Лашапел. - Примабалетист с танц срещу хомофобията

Видеото с балетиста Полунин е режисирано от провокативния фотограф Дейвид Лашапел.

Украинският балетист Сергей Полюнин показа виртуозна интерпретация на парчето на Хозиер Take Me To Church във видео, режисирано от провокативния фотограф Дейвид Лашапел. С тази демонстрация 25-годишния Полюнин подкрепи ирландския музикант, който властва в момента в музикалните класации с парчето-химн на хомосексуалистите и тяхната борба срещу репресията в обществото спрямо хората с различна сексуалност.

Бившият примабалетист на Британския кралски балет танцува облечен в клин с телесен цвят в зала, огряна от слънчева светлина на снопове, създавайки усещането, че е в църква. Четириминутният танц отразява демоните в хита на Хозиер и показва изключителното майсторство на украинеца.

Полюнин се занимава с балет от 4-годишен, а на 13 вече е възпитаник на Британската кралска балетна школа. Известен е с трудния си характер, в арт средите го наричат Лошото момче на балета. В момента е примабалетист на Станиславския музикален театър в Москва и на Новосибирския театър за опера и балет.

Полюнин има участия в няколко модни кампании на Марк Джейкъбс, позирал е пред фотоапарата на легендарния режисьор Гюс ван Сант, снимал се е и в немалко музикални клипове.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС