Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Принс: Няма нищо по-грозно в целия широк свят от нетолерантността

Посланието на певеца, публикувано посмъртно на рождения му ден (видео)

На 21 април 2016-а Принс бe намерeн мъртъв в асансьор в имението му „Пейсли парк“. - Принс: Няма нищо по-грозно в целия широк свят от нетолерантността

На 21 април 2016-а Принс бe намерeн мъртъв в асансьор в имението му „Пейсли парк“.

Приживе Принс празнуваше рождения си ден на 7 юни с концерти, а след смъртта му през 2016 г. попечителският му тръст продължава да се грижи датата да бъде изтъквана по специален начин. През 2020 г. обаче времената са различни от 2018-а например, когато посмъртно излезе албумът „Originals“, посочва „Варайъти“.

Протестите срещу расизма и полицейското насилие, които разтърсиха Америка и няколко страни от Европа, започнаха тъкмо от родния град на Принс, Минеаполис. Вместо да отбележат рождения ден на музикалната легенда с нов запис или специално събитие, през 2020 г., когато Принс щеше да навърши 62, тръстът публикува негова ръкописна бележка за нетолерантността, както и песента „Балтимор“, изпълнена през 2015 г. по повод смъртта на Фреди Грей, убит от полицаи в Балтимор.

Няма нищо по-грозно по целия широк свят от нетолерантността между черни, бели, червени, жълти, момчета или момичета. Нетолерантност“, се чете в бележката, споделена в профила на певеца в Инстаграм.

Принс посвети целия си живот, говорейки за несправедливостта, превърна се в адвокат на постиженията на чернокожите и разпространяваше посланието „Love 4 One Another“ – пишат от попечителския тръст под публикацията. – В тази бележка, която той държеше в личните си архиви, той е оставил послание, което резонира в съвремието.

През цялата си кариера Принс говори за несправедливостите и изразява подкрепата си за чернокожите артисти. С музиката си той отправяше предизвикателство към стереотипите, отбелязва „Варайъти“, а хората, с които работеше, бяха предимно от различни култури. Не се страхуваше да се облича провокативно и подкрепяше финансово различни каузи и благотворителни инициативи.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах