Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Присъждат награда в памет на Крикор Азарян

Фондацията, носеща името на режисьора, ще връчва ежегодно приз за ярко постижение в театъра

Девет години след смъртта на Крикор Азарян, паметта за него продължава да е жива чрез учениците му и театъра в НДК, носещ неговото име. - Присъждат награда в памет на Крикор Азарян

Девет години след смъртта на Крикор Азарян, паметта за него продължава да е жива чрез учениците му и театъра в НДК, носещ неговото име.

Първо отличие за ярко постижение в театралното изкуство ще бъде присъдено от името на Фондация „Крикор Азарян“ съвместно с НДК. Носителят на наградата ще бъде обявен на 15 март в салона на Театър „Азарян“, навръх 84-ия рожден ден на режисьора, който си отиде през 2009 г.

Идеята е призът да се връчва ежегодно на същата дата – и с него да бъдат отличавани режисьори, актьори, сценографи, композитори и други творци с принос за развитието на българския театър.

Наградата е учредена по решение на Управителния съвет на фондацията и е част от събитията, с които всяка година се отбелязва рождения ден на големия режисьор в театъра, носещ неговото име.

На 15 март в Театър „Азарян“ ще се съберат негови ученици, съмишленици, почитатели и приятели. В памет на професора тази година ще се играе авторският спектакъл „Приятно ми е, Ива!” на Ива Тодорова, възпитаничка на Крикор Азарян, и ще се отрие постоянна експозиция с афиши, в която специален акцент са плакати от постановки на режисьора през годините.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Вижте още: АЗАРЯН, ЕДНО ДЕТЕ НА ЧЕХОВ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах