Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Присила Пресли одобри „майсторския филм“ на София Копола за нея и Елвис (видео)

Новата продукция разказва за Краля на рока през погледа на първата му голяма любов

Джейкъб Елорди и Кейли Спейни като Елвис и Присила в трейлъра към филма - Присила Пресли одобри „майсторския филм“ на София Копола за нея и Елвис (видео)

Джейкъб Елорди и Кейли Спейни като Елвис и Присила в трейлъра към филма

„Присила“, предстоящият филм на София Копола за любовта между Елвис и Присила, получи одобрението на бившата съпруга на Краля на рока. Продукцията, разработена по мемоарите на Присила Пресли „Елвис и аз“, ще разкаже за запознанството на Елвис с бъдещата майка на детето му и последвалата им бурна връзка.

„Развълнувана съм, че книгата ми бе интерпретирана майсторски от София Копола – коментира Присила в Инстаграм. – Тя е избрала изключителна перспектива и винаги съм се възхищавала на работата ѝ. Вярвам, че този филм ще отведе всички зрители на едно емоционално пътуване.“

Самата Присила е привлечена като изпълнителен продуцент на филма. Ласкавите ѝ коментари идват само дни след първия трейлър на продукцията и упреци, че попечителският тръст на Елвис не е бил потърсен преди началото на продукцията. Неправдоподобен е начинът, по който имението „Грейсланд“ е представено във филма, а самата история е разказана като в колежански филм, казва анонимен представител на попечителския тръст.

Както подсказва и заглавието, „Присила“ ще разкаже историята на Елвис през погледа на първата му голяма любов. Присила е още тийнейджър, когато за пръв път се среща с музиканта на купон и съвсем скоро след това заживява в имението му, превръщайки се в най-доверения му партньор. Главните роли са поверени на Джейкъб Елорди („Еуфория“) като Елвис и Кейли Спейни като Присила.

Самата Копола споделя, че няколко пъти се е срещнала с Присила Пресли и че тя „търпеливо и открито“ е споделила историята си с нея. Бившата съпруга на Елвис подкрепи и „Елвис“ – биографичния филм на Баз Лурман, който получи номинация за най-добър филм на „оскарите“. Копола обаче обещава, че „Присила“ е друг тип филм.

„Баз е неповторим и неговият прочит на историята бе много креативен – коментира режисьорката пред „Вог“. – Но Присила в неговия филм бе незначителен персонаж и затова смятам, че не изследваме една и съща територия. Тук Присила е в центъра на историята. Разбира се, включени са и елементи от кариерата на Елвис, но са показани на фона на връзката им.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg