Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Приятели и колеги се сбогуваха със Стоянка Мутафова (снимка)

Снимка: Площад Славейков - Приятели и колеги се сбогуваха със Стоянка Мутафова (снимка)

Снимка: Площад Славейков

Приятели, колеги и почитатели изпратиха днес Стоянка Мутафова. Голямата актриса си отиде на 6 декември след дълго боледуване.

Десетки опечалени се наредиха пред Сатирата в понеделник, 9 декември, за да поднесат последно цветя на Мутафова в театъра. Опашката минаваше през фоайето, виеше се по стълбището към втория етаж. Тялото бе поставено между вратите на салона – в него в продължение на 60 години Стоянка радваше и разплакваше публиката.

Вижте още: СТОЯНА МЕЖДУ МЕН И ДЪЩЕРЯ МИ

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3