Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Призив към читателите: Купи 1 книга!

Близо 100 издатели и книжарници се обединиха в кампания за спасение на книгата и създадоха общ електронен магазин (линк)

 - Призив към читателите: Купи 1 книга!

Обща кауза за помощ на книгата обедини издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти. Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“, подкрепена и от Асоциация „Българска книга“.

Инициативата под надслов „За да я има книгата“ започва на 2 април в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна да помогнат за спасяването на книгата и да гарантират нейното съществуване.
Работещите в областта на книгоиздаването се обръщат към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза. Инициаторите призовават обществото да обедини усилията си в единна цел и посока – да помогнем на книгата днес, за да я има утре.

„Книгата е това, което остава след нас. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство. И спасяването на този свят е в нашите ръце. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, гласи призивът на организаторите на кампанията.

Според тях именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg