Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Призив към читателите: Купи 1 книга!

Близо 100 издатели и книжарници се обединиха в кампания за спасение на книгата и създадоха общ електронен магазин (линк)

 - Призив към читателите: Купи 1 книга!

Обща кауза за помощ на книгата обедини издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти. Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“, подкрепена и от Асоциация „Българска книга“.

Инициативата под надслов „За да я има книгата“ започва на 2 април в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна да помогнат за спасяването на книгата и да гарантират нейното съществуване.
Работещите в областта на книгоиздаването се обръщат към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза. Инициаторите призовават обществото да обедини усилията си в единна цел и посока – да помогнем на книгата днес, за да я има утре.

„Книгата е това, което остава след нас. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство. И спасяването на този свят е в нашите ръце. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, гласи призивът на организаторите на кампанията.

Според тях именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах