VivaPay

Призив към читателите: Купи 1 книга!

Близо 100 издатели и книжарници се обединиха в кампания за спасение на книгата и създадоха общ електронен магазин (линк)

 - Призив към читателите: Купи 1 книга!

Обща кауза за помощ на книгата обедини издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти. Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“, подкрепена и от Асоциация „Българска книга“.

Инициативата под надслов „За да я има книгата“ започва на 2 април в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна да помогнат за спасяването на книгата и да гарантират нейното съществуване.
Работещите в областта на книгоиздаването се обръщат към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза. Инициаторите призовават обществото да обедини усилията си в единна цел и посока – да помогнем на книгата днес, за да я има утре.

„Книгата е това, което остава след нас. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство. И спасяването на този свят е в нашите ръце. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, гласи призивът на организаторите на кампанията.

Според тях именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност.

Америка за България

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg