Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Прочут киноактьор с роля в театъра по Христо Бойчев

След 25 г. отсъствие Джон Хана се завръща на родната сцена в Шотландия с „Оркестър Титаник“

В „Оркестър Титаник“ Джон Хана ще влезе в образа на илюзиониста Хари Худини. - Прочут киноактьор с роля в театъра по Христо Бойчев

В „Оркестър Титаник“ Джон Хана ще влезе в образа на илюзиониста Хари Худини.

Джон Хана, познат ни от киното („Четири сватби и едно погребение“, „Плъзгащи се врати“, „Мумията“), излиза на британската театрална сцена в образ от пиеса на българския драматург Христо Бойчев. Актьорът е получил ролята на илюзиониста Хари Худини в спектакъла „Оркестър Титаник“. Публиката ще го види на 29 и 30 юли в независимия театър Pleasance в английската столица, както и на 5 август на фестивала в Единбург. 

53-годишният Джон Хана се завърна в театъра миналата година като Ваня в адаптация по „Чичо Ваня“ по Антон Чехов в лондонския театър „Сейнт Джеймс“. Актьорът не бе играл на драматичната сцена от 2008 г. Спектакълът бе на режисьора Ръсел Болъм, който постави една пиеса и у нас през 2013 г. – „Веселите уиндзорки“ в Народния театър.

В „Оркестър Титаник“ Джон Хана ще работи отново с Болъм. С това представление актьорът ще стъпи на шотландска сцена след 25-годишно отсъствие. Спектакълът ще бъде игран на театралния фестивал в Единбург от 5 до 31 август. Хана не е излизал пред публиката в родината си от студентските си години в Шотландската кралска академия за музика и драма в Глазгоу.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg