Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Прочут руски актьор зове за повече цензура

Михаил Боярски смята, че в руската култура цари пълен разврат

Михаил Боярски като Д'Артанян (с Ирина Алфьорова) във филма, който го направи известен - „Д’Артанян и тримата мускетари“ - Прочут руски актьор зове за повече цензура

Михаил Боярски като Д'Артанян (с Ирина Алфьорова) във филма, който го направи известен - „Д’Артанян и тримата мускетари“

Народният артист на Руската федерация Михаил Боярски смята, че всяко произведение на изкуството трябва да бъде оценявано от професионалисти, което да решат достойно ли е то за руския зрител. Актьорът обяви мнението си в ефира на тв канала „Дождь“.

„Както в училищата учениците имат педагози, така и артистите трябва да имат художествен съвет, в който да влизат най-добрите умове на страната“, подчертава Боярски и добавя, че произведенията трябва да бъдат оценявани по критериите „ум, чест и съвест“.

Артистът обяснява необходимостта от възстановяването на художествените съвети с това, че според него в руския театър, в киното и на музикалната сцена царял пълен разврат.

„Бентовете се късат, пречиствателните станции не работят. Излива се такова количество фекалии, че се налага спешно да се направи нещо. Лоша музика, неприличен език, евтини пиеси, липса на смислена драматургия, преправяне на класиците по недопустими начини и много други“, подчертава той.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

По думите на Боярски, да гледаме как чисто голият Карлсон лети над града е ужасно. Артистът (който от 20 години цензурира много строго собствената си глава, като никога не се показва публично без шапка) отбелязва, че още не е видял такъв филм, но той скоро ще се появи, защото „натам отиват нещата“.

Михаил Боярски се е снимал във филми като „Звезда на пленителното щастие“, „Д’Артанян и тримата мускетари“, „Пипи Дългото чорапче“, „Човекът от булеварда на Капуцините“, „Тарас Булба“. В края на 60-те Боярски е пял в рокгрупата „Кочевники“, а през 1990-те — в „Силвър“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3