POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Прочут руски актьор зове за повече цензура

Михаил Боярски смята, че в руската култура цари пълен разврат

Михаил Боярски като Д'Артанян (с Ирина Алфьорова) във филма, който го направи известен - „Д’Артанян и тримата мускетари“ - Прочут руски актьор зове за повече цензура

Михаил Боярски като Д'Артанян (с Ирина Алфьорова) във филма, който го направи известен - „Д’Артанян и тримата мускетари“

Народният артист на Руската федерация Михаил Боярски смята, че всяко произведение на изкуството трябва да бъде оценявано от професионалисти, което да решат достойно ли е то за руския зрител. Актьорът обяви мнението си в ефира на тв канала „Дождь“.

„Както в училищата учениците имат педагози, така и артистите трябва да имат художествен съвет, в който да влизат най-добрите умове на страната“, подчертава Боярски и добавя, че произведенията трябва да бъдат оценявани по критериите „ум, чест и съвест“.

Артистът обяснява необходимостта от възстановяването на художествените съвети с това, че според него в руския театър, в киното и на музикалната сцена царял пълен разврат.

„Бентовете се късат, пречиствателните станции не работят. Излива се такова количество фекалии, че се налага спешно да се направи нещо. Лоша музика, неприличен език, евтини пиеси, липса на смислена драматургия, преправяне на класиците по недопустими начини и много други“, подчертава той.

По думите на Боярски, да гледаме как чисто голият Карлсон лети над града е ужасно. Артистът (който от 20 години цензурира много строго собствената си глава, като никога не се показва публично без шапка) отбелязва, че още не е видял такъв филм, но той скоро ще се появи, защото „натам отиват нещата“.

Михаил Боярски се е снимал във филми като „Звезда на пленителното щастие“, „Д’Артанян и тримата мускетари“, „Пипи Дългото чорапче“, „Човекът от булеварда на Капуцините“, „Тарас Булба“. В края на 60-те Боярски е пял в рокгрупата „Кочевники“, а през 1990-те — в „Силвър“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg