Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Продадоха „Уайнстийн“, удовлетворени няма

Кредиторите се съмняват, че сумата ще покрие дълговете на компанията

Актьори като Брад Пит, Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс чакат да им бъдат изплатени хонорари от участия във филми на Харви Уайнстийн (на снимката). Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Продадоха „Уайнстийн“, удовлетворени няма

Актьори като Брад Пит, Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс чакат да им бъдат изплатени хонорари от участия във филми на Харви Уайнстийн (на снимката). Снимка: ЕПА/БГНЕС

След множество перипетии покрай продажбата си, компанията „Уайнстийн“ обяви в късния следобед във вторник, че „Лантърн кепитъл“ е новият им собственик, след като отклони предложението на бродуейския продуцент Хауърд Кейгън. Офертата на Кейгън за 315 млн. долара, предложена същия ден сутринта, била отхвърлена, защото не предлага нужната финансова стабилност и други нужни за сделката качества, съобщава „Варайъти“.

„Офертата на „Лантърн“ отчетливо достигна най-високата и най-добрата сума за компанията и кредиторите ѝ – коментира Ивона Смит, независим член от борда на „Уайнстийн“. – В очакване сме „Лантърн“ да извърши транзакцията и да изпълни сделката.“

„Лантърн“ купува обявената в несъстоятелност продуцентската къща за 310 млн. долара плюс 115 млн. долара пасиви, но трудностите покрай продажбата, проточила се във времето, не спират дотук. Сделката не задоволи кредиторите и те подадоха молба в нюйоркския съд продажбата да бъде преразгледана, тъй като имат опасения, че предложената сума няма да покрие задълженията на компанията към тях.

Ищците, които съдят Харви Уайнстийн за сексуално посегателство, също са недоволни от сключената сделка, тъй като отхвърлената оферта на Кейгън предвиждаше 30 млн. долара за обезщетение на жените, станали жертва на насилие от страна на бившия директор на компанията. Според тях, новият собственик не е предвидил фонд за обезщетения, нито е предложил мерки да се премахне „кастинг диванът“ като разменна монета за успех в Холивуд. В документите по продажбата липсвали също и решения как да се наложи спокойна работна среда в компанията.

Франциско

Според „Тайм“, някои актьори, сред които Дженифър Лорънс, Мерил Стрийп и Брад Пит, също чакат да им се изплатят хонорари от участията им в продукции на „Уайнстийн“.

От борда на директорите на продуцентската къща отговарят, че предложението на Кейгън няма как да бъде разгледано, тъй като в него липсват някои от ключовите изисквания на продажбата, освен това офертата е внесена след изтичането на крайния срок в понеделник.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах