Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Продуцент се оплака от расизъм в Холивуд

Дебатът за расова дискриминация избухна след номинациите за Оскар само с бели актьори

"В Холивуд липсва расова интеграция", твърди продуцентът Ръсел Симънс. - Продуцент се оплака от расизъм в Холивуд

"В Холивуд липсва расова интеграция", твърди продуцентът Ръсел Симънс.

Американският хип-хоп изпълнител и продуцент Ръсел Симънс се оплака, че расовата сегрегация в Холивуд е ежедневие и се сблъсква с нея, откакто е започнал да се занимава с филмови и телевизионни проекти. Той смята, че холивудските режисьори нямат никаква представа от афроамериканската култура и в процеса на работа не могат да се отърват от предразсъдъците срещу чернокожите, съобщава „Варайъти“.

Ръсел Симънс е един от най-влиятелните и атрактивни фигури от времето на ранния американски хип-хоп. Работил е с „Бисти Бойс“, Ел Ел Куул Джей и „Пъблик енеми“, борец е за правата на цветнокожите и срещу насилието над животни. През 2009 г. стана посланик на добра воля в ООН. В последните години е холивудски продуцент и работи по едни от най-големите телевизионни проекти.

„Днешната реалност е такава, че липсва расова интеграция в Холивуд. Тази липса е просто оглушителена. Но ние, цветнокожите, също имаме вина за това, че тази индустрия ни затръшва вратата. Трябва да сме по-активни, да поемаме повече отговорност, за да си проправим път в киното и телевизията“, твърди Симънс.

Дебатът за расовата дискриминация в Холивуд избухна с нова сила след обявяването на номинациите за наградите Оскар на 15 януари. И в четирите актьорски категории бяха избрани само бели претенденти.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg