VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Продуцентите на „Игра на тронове“ с нов епичен сериал

НВО подготвя драма за хипотетична Трета гражданска война в Америка

Дейвид Бениоф и Дан Уайс по време на снимките на „Игра на тронове“ в Хърватия. Снимка: Стопкадър - Продуцентите на „Игра на тронове“ с нов епичен сериал

Дейвид Бениоф и Дан Уайс по време на снимките на „Игра на тронове“ в Хърватия. Снимка: Стопкадър

Дейвид Бениоф и Дан Уайс, на които дължим (разбира се, заедно с писателя Дж. Р. Р. Мартин) един от най-добрите сериали в историята на телевизията, разкриха следващите си планове. Двамата продуценти и сценаристи на „Игра на тронове“ напускат Вестерос, за да създадат друг фантастичен свят, в който се развива амбициозна военна драма.  Създателите, сценаристите и продуцентите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Дан Вайс започват работа за сериала на HBO „Конфедерацията“ (Confederate).

Шоуто ще „проследи събитията довели до Третата американска гражданска война (бел. ред. – някои американски историци смятат Гражданската война от 1861 – 1865 г. за Втора поред гражданска война след Войната за независимост от 1775 – 1783 г). Историята се развива в алтернативно време, в което южните щати успешно са се отделили от Съюза, пораждайки нация, в която робството остава законно и се е превърнало в съвременна институция. „Конфедерацията“ показва съдбите на десетки различни герои от двете страни на демилитаризираната зона „Мейсън-Диксън“ – борци за свобода, ловци на роби, политици, аболиционисти, журналисти, ръководители на робовладелски конгломерат и и семейства на поробени хора“.

Обсъждаме „Конфедерацията“ от години, първоначално като концепция за игрален филм – обявиха Бениоф и Уайс в общо изявление. – Но опитът ни с „Игра на тронове“ ни убеди, че никой не може да осигури по-голямо и по-добро платно за пълното разгъване на една история от HBO.”

Бениоф и Уайс са главните движещи фигури на новия сериал, а изпълнителни продуценти са още Нишел Трамбъл Спелман („Праведен“) и Майкъл Спелман („Империя“).

 „В този сериал няма да има дракони или Бели бродници. Но ние създаваме несъществуващ свят и не можем да си представим по-добри партньори в тази работа от Нишел и Малкълм, които отдавна ни впечатляват със своето остроумие, въображение и умения в играта Скрабъл”, добавят Бениоф и Уайс.

Изявление направи и програмният директор на Кейси Блойс:

Докато брилянтният „Игра на тронове“ се е запътил към финалния си сезон, ние сме въодушевени от възможността да продължим връзката си с Дан и Дейвид, защото сме убедени, че това, с което се захванат, ще се превърне в уникален амбициозен сериал. Техният интелигентен, ироничен и визуално зашеметяващ подход към разказването на истории ще ангажира публиката и ще й осигури едно незабравимо приключение”.

С приемането на поръчката за новия сериал Бениоф и Уайс са готови да напуснат гигантския свят на „Игра на тронове“, чийто предпоследен сезон се излъчва в момента. HBO вече разработва четири евентуални предистории, които да заменят фентъзи драмата, превърнала се в най-големия хит в историята на тв мрежата.

Производството на „Конфедерацията“ ще започне след последния сезон на „Игра на тронове“, който засега няма премиерна дата – ще бъде или в края на 2018, или през 2019 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС