Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Проф. Атанас Атанасов: България е чудесно място, ние сме повредени

Трябва да престанем да мрънкаме и да обвиняваме другите за своите грешки, каза актьорът

Трябва да престанем да мрънкаме, да обвиняваме другите за своите грешки, всеки да създаде своя територия, която да обитава почтено, честно, каза проф. Атанас Атанасов. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Проф. Атанас Атанасов: България е чудесно място, ние сме повредени

Трябва да престанем да мрънкаме, да обвиняваме другите за своите грешки, всеки да създаде своя територия, която да обитава почтено, честно, каза проф. Атанас Атанасов. Снимка: ЕПА/БГНЕС

България е чудесно място, ние сме малко повредени, каза проф. Атанас Атанасов в отговор на въпрос в каква държава иска да живее. В интервю пред Би Ти Ви актьорът обясни, че не може без България, обича я и иска да бъде тук – но във всеки случай не му се живее в онази държава, която обитава в последните години.

Атанасов посочи, че промяната зависи както от самия него, така и от всички нас.

„Трябва да престанем да мрънкаме, да обвиняваме другите за своите грешки, всеки да създаде своя територия, която да обитава почтено, честно. Струва ми се, че театърът е едно от местата, където можем да присъстваме по-достойно – обясни актьорът и в заключение добави: – България е едно чудесно място, ние сме малко повредени.“

На въпрос какъв трябва според него да е бъдещия президент, Атанасов отвърна, че не всеки може да кандидатства за държавен глава. В този смисъл, посочи той, има голям проблем в избора на някои от издигнатите за поста – в това, че те сами си възлагат такава роля и такова самочувствие.

Полу на шега, полу сериозно, проф. Атанасов заяви, че и той самият би се кандидатирал за президент, но го спира единствено това, че не знае английски език.

„Мисля, че доста от кандидатите би трябвало да си помислят по този въпрос“, каза той.

Атанасов определи и като „доста смехотворни“ някои от нещата, които съпътстват изборите. Отделно, той посочи, че никога негово представление не е било посещавано от президент. Отбеляза също, че това е цялостен проблем на властта – в цялата му практика, протекла из много театри и в провинцията, винаги се се учудвал, че „в деня на премиерата кметът е изключително зает и изпраща някакво букетче“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90