Софийска филхармония МЕГАБОРД

Проф. Боянка Арнаудова, Ицко Финци и Владимир Пенев с награда „Златен век”

Отличие получи още бившият министър на културата от соца Георги Йорданов

Проф. Боянка Арнаудова получи огърлие „Златен век“ от министър Найден Тодоров. Снимка: Гергана Димитрова/„Площад Славейков“ - Проф. Боянка Арнаудова, Ицко Финци и Владимир Пенев с награда „Златен век”

Проф. Боянка Арнаудова получи огърлие „Златен век“ от министър Найден Тодоров. Снимка: Гергана Димитрова/„Площад Славейков“

Видни творци, както и величия от миналото получиха наградата на Министерството на културата „Златен век“ – огърлие и грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Сред наградените са изтъкнатият български музиковед проф. Боянка Арнаудова, дългогодишен драматург на Софийска опера, актьорът Ицхак Финци, актьорът от трупата на Народния театър Владимир Пенев и журналистът Иван Гарелов. Освен тях отличие получиха Георги Йорданов, министър на културата в периода 1982 – 1989 г., председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и дългогодишният ректор на Библиотекарския институт проф. Стоян Денчев.

На церемонията бяха наградени и много представители на музеи и читалища, които със своя упорит и често безименен труд съхраняват българската духовност и националната ни памет.

На финала на церемонията министър Тодоров се обърна с кратко послание към дейците на българската култура:

Хората, които не разбират това, което правите, гледат на Вашата работа като на разход. А тя е инвестиция в бъдещето на нашата нация – за това те трябва да Ви благодарят. Аз Ви благодаря!“

Ицхак Финци. Снимка: Гергана Димитрова/„Площад Славейков“

Актьорът Владимир Пенев. Снимка: Снимка: Гергана Димитрова/„Площад Славейков“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах